HÜLYA KAVUZLU

KURUCU BAÅžKAN

20231216_131456.jpg

Adana'da dünyaya geldi. Üniversite öÄŸrenimini tamamlayarak Kimya Bilimci oldu. Preston Üniversitesi'nde Yöneticiler için Tezli Yüksek Lisans (eMBA) yaparak Uluslararası Ä°ÅŸletme Masterı oldu. Kariyer hayatına, daha 23 yaşında iken Türkiye'de ve Dünya'da kendi segmentinde lider olan bir Amerikan Firmasında Üretim - Kalite - Kalite Sistem Mühendisi olarak baÅŸladı çok kısa süre içinde burada yönetici oldu.Türkiye'nin kendi segmentinde lider olan farklı firmalarında da 9 yıl Üretim, Kalite, Ar&Ge, Kalite Sistem alanlarında yöneticilik yaptı.

Genç yaÅŸtaki kariyer hayatındaki baÅŸarılarının yanı sıra çocukluÄŸundan beri insana olan sevgisi ve yaÅŸam denilen vizyon hayatın gizemini fark etmesi üzerine psikoloji, felsefe, manevi yolculuk (spiritüalizm) alanlarında araÅŸtırmalarda bulunmuÅŸ kendini bu alanlarda sürekli geliÅŸtirmiÅŸtir. Ä°lk aydınlanmasını 15 yaşında iken yaÅŸamış ve 15 yaşından itibaren sürekli insanlara ilim ve hakikat bilgilerini anlatmakta ve yaÅŸamış olduÄŸu bu aydınlanma deneyiminin ardından kendinde açığa çıkan farkındalıkları, yaÅŸadığı ilmi bilgileri aktarmaya devam etmektedir. Yine aynı dönemlerde (1990'lı yıllarda) Kur'an-ı Kerim üzerinde çalışmıştır. Yaklaşık 25 yıldır yaÅŸadığı aydınlanma, maneviyat (spiritüel) konularla ilgili yapmış olduÄŸu araÅŸtırmalar sonucunda elde ettiÄŸi kazanımlarını 2010 yılında profesyonel mecraya taşıyarak  hakikat seminerleri, bilim tabanlı ilim eÄŸitimleri vermeye baÅŸlamış, halen devam etmektedir.

Ä°nsan anatomisinin beden dışındaki tüm boyutlarının keÅŸfinin ardından psikolojik, ruhsal, bedensel ve hayata dair yaÅŸanan sorunların ÅŸifalanması ile ilgili olarak kendi ekolünü oluÅŸturmuÅŸ ve Ä°lahi Sistem Nur Åžifası - Deep System Healing Therapy® metodolojisini insanlığa kazandırmıştır. Bu terapi yönteminin dünyada pek çok terapistlerini ve eÄŸitmenlerini yetiÅŸtirmektedir.

​

Sevgi ve barışın tüm Dünya'ya hakim olmasını misyon edinerek, koÅŸulsuz sevgi, hoÅŸgörü, tevazu, sabr, hayr-yardım, saygı, fedakarlık hasletleri ile insana hizmet, Birlik ve BütünlüÄŸü tüm Dünya'da saÄŸlamak üzere 2018 yılında Türkiye merkezli olarak SPRÄ°TDER (Spiritüeller Maneviyatlılar DerneÄŸi)'ni kurarak Kurucu BaÅŸkanı oldu. Aynı zamanda  Türkiye'deki kiÅŸisel geliÅŸim ve manevi geliÅŸim alanında insanların güvenilir bir ortamda geliÅŸimlerini saÄŸlayabilecekleri ÅŸekilde standartların ve terminolojilerin oluÅŸturulması, ilk defa  Metafizik, Parapsikoloji, Spiritüel GeliÅŸim, KiÅŸisel GeliÅŸim vs. alanlarında derleme toparlama, standartlaÅŸtırma, standartlar doÄŸrultusunda denetlemenin saÄŸlanması ile bu sektördeki herkesin kurallar çerçevesinde faaliyet yürütmesini saÄŸlayacak ÅŸekilde faaliyetleri yürütmektedir.

​

2018 yılında, Avrupa'da ilk defa olarak Türkiye'de Spiritüellik Okulu®'nu kurarak kendi ekolü doÄŸrultusunda özgün olarak hazırlanmış eÄŸitim müfredatı ile insanlara hakikat dersleri vermekte, bilim tabanlı ilim eÄŸitimleri ile maneviyat öÄŸrencileri yetiÅŸtirmekte, bireylerin manevi yolculuÄŸuna rehberlik etmektedir.

​

YaÅŸamı boyunca elde ettiÄŸi kazanımları ve sahip olduÄŸu ilim doÄŸrultusunda, Kur'an üzerine yürüttüÄŸü özel çalışma ile tüm insanlığa ''arapça bilmeden Kuran bilinebilir, arapça bilmek de Kuran bilmek deÄŸildir'' mottosu ile Kuran öÄŸrenmesine hizmet etmektedir. Bu özel çalışmayı pek çok ilimde ilerlemek, maneviyatta geliÅŸmek isteyen kiÅŸilere uygulatmış ve bireylerin Kuranı öÄŸrenmelerine vesile olmuÅŸtur. Bu doÄŸrultuda yıllarca talep eden kiÅŸilerle yürüttüÄŸü çalışmayı tüm insanlara sunmak üzere 2019'da kitlelere Kuran hakikatini anlatmak üzere çalışmalara baÅŸlamış ''Evrensel Kuran Açılımı'' adında oturumlar düzenlemiÅŸ ve hala devam etmektedir. 2019'dan sonra ÅŸimdiye kadar yapılan sure açılımlarındaki anlatımları kitaplaÅŸmış, Kur'an Külliyatı'nın birincisi Alak ''Rabb'in Molekülü''  ve külliyatın ikinci eseri olan Kadir ''Kesretten Çıkış'' isimli surelerin açılımı insanlara sunulmuÅŸtur.

​

2022 yılında, dünyaya sevgi ve barışın, kardeÅŸliÄŸin gelmesi için tüm dünyaya, Ä°slamiyet'e ÇaÄŸrı yapmaya baÅŸlamıştır. Ä°lk olarak tüm dünya din liderlerine Ä°slam'a ÇaÄŸrı Mektubu göndermiÅŸtir. Sırasıyla tüm dünya liderlerine, aktivistlere, aydınlara çaÄŸrı mektubu göndermeye devam etmektedir.

​

YaÅŸam amacı olan Kur'an hakikatini dil, din, ırk ayrımı olmaksızın hepimizin bir ve bütün olduÄŸunu tüm insanlığa anlatmak görevini yürütmektedir. Hala kurucusu olduÄŸu  Maneviyatlılar (Spiritüeller) DerneÄŸin'de baÅŸkanlık görevini sürdürmektedir. Ä°nsanların ruhsal ve kiÅŸisel geliÅŸimlerine, hayat amaçlarına ve farkındalıkla yaÅŸamalarına rehberlik etmektedir. Bu farkındalık yaratmada, herkese ulaÅŸmayı amaçlaması ile Seminerler, EÄŸitimler, ''Evrensel Kur'an Açılımı'' oturumları gerçekleÅŸtirmekte ve bilgilerini, bir araya getirdiÄŸi kitaplar yazarak paylaÅŸmaya devam etmektedir.